Og vi ljuger og vi ljuger

I dag var første dag på jobb. Det føltes veldig rart, jeg hadde grua meg veldig til å starte igjen. Jeg følte jeg hadde vært borte så lenge at det var som å begynne på en ny jobb. Siden sist hadde noen slutta og noen nye begynt, men heldigvis var mange av de "gode" gamle der fortsatt.

Jeg fortalte til "min" overlege at jeg var gravid og at jeg ville komme til å trenge tilretteleggelse. Hun var helt enig i det, men anbefalte at jeg tok kontakt med fastlegen og fikk en legeerklæring før jeg tok det opp med ledelsen. Da ville jeg antageligvis/forhåpentligvis slippe eventuelle innvendinger. 

 

Folk var hyggelige og spurte om det hadde vært en koselig perm. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si. Jeg visste ikke om folk veit at jeg hadde vært gravid og mista. Jeg føler jo egentlig ikke at permen min har vært så koselig mtp aborten og mamma som ble syk. Allikevel følte jeg at jeg ikke kunne svare noe annet enn at "ja den har vært helt fantastisk...." 

Det er liksom det man skal svare på sånne spørsmål. Jeg løy jo ikke helt, det har vært helt fantastisk å være hjemme med sønnen min. Men jeg må også innrømme at når jeg har sett på facebook folk som har vært ute å reist, hatt pikknikk med barna og generelt kost seg hele permisjonen sin så blir jeg sjalu. Min ble ingenting som det, jeg fikk ikke gjort noe av det jeg hadde planlagt å gjøre. Jeg har tilbragt store deler av permisjonen på sykehus, entenfor meg eller moren min. 

Men hvem veit, kanskje alle andres permisjon heller ikke ble som forventet, kanskje hadde ungen falsk krupp hver natt, eller kanskje moren hadde svangerskapsdepresjon. Det er det som er farlig med facebook, snapchat, twitter etc, folk deler jo bare de beste øyeblikkene. Ingen vet hva som skjer mellom alle bildene som blir delt. Jeg og kona har også delt en del koselige bilder på sosiale medier så utad ser sikkert min permisjon også helt fantastisk ut. 

Sånn går den dårlige sirkelen rundt og rundh. 

De "andre" har det så fantastisk på sosiale medier så jeg må ljuge og late som om jeg har hatt det like fantastisk, så ser "de andre" mine bilder og tenker akkurat det samme. Jeg sku ønske jeg kunne være ærlig å bryte sikrelen, men jeg gjorde som de fleste andre å fortalte kun halve sannheten... 

 

Når jeg har vært på radiumhospitalet har jeg sett noen par komme gående i korridoren med spedbarn i vogna der det er tydelig at enten moren eller faren til barnet har kreft...

Jeg har kanskje ikke så mye å klage på...

Men jeg lurer på hva de skriver på sosiale medier... 

 

#permisjon

#jobb

#gravid

#abort

#kreft

#ljuge

#sannhet

#sosiale

#medier

#facebook

#snapchat

#twitter

#farlig

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits