Mens vi venter på urnenedsettelse

Den første tiden etter aborten gikk fort. Det var så mye som måtte ordnes. Så mye vi ikke hadde tenkt på. Så mye som gikk galt....

En dag ca 2 uker etter aborten ringte mamma meg, hun hadde fått en regning på 13.500 kr fra gravlunden. Hun hadde ringt til gravlunden for å høre hva denne regningen var for, hun fikk da beskjed om at når man skal begrave noen i en grav blir denne grava freda de neste 20 årene. Siden man må betale litt hvert år for stelling av grava måtte vi nå betale for dette for de neste 20 årene. Mamma spurte damen i telefonen hva slags stell dette var, for grava vår hadde ikke blitt stelt av andre enn oss, dette var spesielt tydelig nå den siste tiden når hun hadde vært syk. Dama i telefonen svarte mamma sint "at hvis hun var så misfornøyd med gravstedet kunne hun bare plukke opp urnene sine og finne en ny grav!!!"

Mamma var helt i sjokk, hun var nesten helt på gråten (mamma er tøff, det skal litt til å få henne til å gråte). Det var (og er) tross alt søstera, moren og faren hennes som er begravet i den grava, det er ikke bare å ta opp urnene deres å flytte dem.

Kona mi ringte tilbake til gravlunden for å forsøke å oppklare, men fikk samme sure beskjeden. "Dersom vi skulle ha fosteret i den grava måtte vi betale, ellers så var det bare å finne et nytt gravsted!!" Kona mi er en dame med bein i nesa, en som ikke er redd for å si det hun mener til de fleste, men hun ble så paff av måten hun ble snakka til så hun sa bare "ok, takk, vi skal betale så fort som mulig", så la hun på.

I tillegg fikk vi en regning på 2500 kr for selve urnenedsettelsen (siden vi ikke bodde i Oslo).

Vi klarte å skrape sammen pengene og betalte begge regningene dagen etter (vi brukte av et byggelån vi hadde).

En uke etter fikk mamma en ny telefon, denne gangen lurte gravlunden på hvorfor vi ikke hadde betalt inn de 2500 kronene. De kunne ikke sette ned urnen før disse var betalt. Jeg fikk helt sjokk, jeg trodde vi hadde betalt, men ble plutselig usikker. Jeg forta meg å betale... igjen...

Vi ringte tilbake for å høre om dette betød at urnenedsettelsen ville bli snart og fikk beskjed om at dette fortsatt ville ta noen uker.

Etter dette ringte kona mi til dama på Jølstad. Hun fortalte om alle regningene og hva slags svar vi hadde fått. Dama på Jølstad ble skikkelig forbanna på våre vegne, de kunne ikke oppføre seg sånn, ikke i deres yrker og ikke til folk i sorg. Hun ringte oss tilbake et par timer senere. Da hadde hun snakka med gravlunden, disse hadde hatt et internt møte om hva som hadde skjedd og beklaget dette. De skulle kremere fosteret i løpet av uka å vi kunne ha urnenedsettelse neste fredag. De 2500 kr skulle vi få refundert fra Jølstad for det skulle staten betale og det som var betalt dobbelt skulle vi få fra gravlunden.

 

Så, endelig, 07.07.17 ble lille babyen vår lagt i jorda og fikk endelig sove i fred sammen resten av familien sin.

 

#begravelse

#abort

#etter

#gravid

#begravelsesbyrå

#grav

#gravlund

#kiste

#urne

#urnenedsettelse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits